środa, 18 września 2013

Papryki faszerowane z fetą- Dieta Plaż Południa






Mam wrażenie, że posty o jedzeniu będą pojawiały się zdecydowanie częściej aniżeli te kosmetyczne. Nic nie poradzę, że jestem na diecie i pichcić muszę, więc robię od razu zdjęcia, bo może ktoś skorzysta.

Wczoraj postanowiłam zrobić papryki nadziewane mięsnym farszem. Wyszły przeeepyszne!

Czego potrzebujecie:
Kilka papryk ( dowolne kolory i rozmiary)
Cebulę
Pieczarki
Mięso mielone ( ja dałam z indyka 500g)
Pomidory
Przyprawy
Feta (opcjonalnie)

Wszystkie składniki bierzecie w ilościach wedle upodobań ;)

Na rozgrzanej oliwie z oliwek szklimy posiekaną drobno cebulę.


Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy to razem.




Kolejnym krokiem jest dodanie do naszej mieszanki mięsa mielonego



I pomidorów...



Doprawiamy do smaku, ja użyłam soli, pieprzu, czosnku, bazylii, słodkiej papryki. Dusimy nasz farsz przez kilka minut.

W tym czasie pozbawiamy papryki górnych części i gniazd nasiennych i dokładnie je myjemy.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy trochę wodą.



Przyszedł czas na faszerowanie papryk


Na wierzchu kładziemy fetę (opcjonalnie)


Danie pieczemy w ok. 200 stopniach przez 30 minut.

Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Wygląda pysznie i pewnie jeszcze lepiej smakuje!:) muszę koniecznie wypróbować ten przepis i czekam na kolejne!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają bardzo smakowicie :) ja sama też często robię takie nadziewane papryczki, tylko jarskie:) powodzenia na dietce:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jesoo dzięki za przepis !! :))) Kocham paprykę i wszystkie dania z nią związane !! :))

    OdpowiedzUsuń
  4. robiłam ostatnio podobne z tym, że z ryżem :-)
    pychota!

    OdpowiedzUsuń